Spring naar inhoud

5 Redenen waarom het TENS apparaat handig is

Wie regelmatig pijn ervaart weet dat dit het dagelijks leven behoorlijk kan beïnvloeden. Pijn in de spieren of gewrichten kan er voor zorgen dat alledaagse handelingen een grote opgave worden of meer energie dan normaal kosten.

Het gebruik van een TENS apparaat kan er op een eenvoudige manier voor zorgen dat de pijn tijdelijk afneemt. Het is een toegankelijk apparaatje dat door middel van elektrische schokken lichte tot matige pijn verlicht.

1. Verlicht pijn bij jong en oud

Bij pijn in de spieren of gewrichten denk je misschien dat vooral ouderen hier last van hebben.

Toch zijn er ook jongeren of zelfs kinderen die pijnlijke spieren of gewrichten hebben en op zoek zijn naar een manier die de pijn verlicht.

Het TENS apparaat kan al vanaf jonge leeftijd gebruikt worden. Doordat het apparaat met verschillende programma’s werkt, kan dit per persoon ingesteld worden.

2. TENS apparaat is gebruiksvriendelijk

Geen ingewikkelde gebruiksaanwijzingen of lange menu’s die je moet doorworstelen. Het is niet nodig een hele vrije avond te investeren om je het TENS apparaat eigen te maken.

De korte handleiding is volledig in het Nederlands en zorgt ervoor dat je direct aan de slag kan. Het apparaat is voorzien van verschillende programma’s en intensiteitsniveaus die op een overzichtelijke manier in te stellen zijn.

Zo kies je een manier die het beste bij je past en de pijn verlicht.

3. Handig om mee te nemen

Of je nu op werkreis moet of op vakantie gaat, het is niet nodig het TENS apparaat thuis te laten. Door zijn compacte vormgeving is het apparaatje makkelijk mee te nemen. De omvang is niet groter dan een mobiele telefoon en past dus prima in iedere handtas of reistas.

Het werkt op batterijen dus je hebt niet eens een oplader nodig. Juist wanneer je onderweg bent is het waardevol om je zo goed mogelijk te voelen. Door gebruik van je TENS apparaat wordt de pijn verlicht en hou je meer energie over voor zinvolle en leuke dingen!

4. Herbruikbare stickers

Het TENS apparaat wordt geleverd met vier stickers met geleidende gel. Deze stickers, of pads, zorgen voor geleiding van de elektrische schokken met als resultaat dat de pijn verlicht wordt.

De stickers zijn herbruikbaar en dus is het in eerste instantie niet nodig om deze als reserve aan te schaffen.

5. TENS apparaat is voor iedereen toegankelijk

Voor de aanschaf van een TENS apparaat heb je niet veel nodig. Je kunt het apparaat zelfs gewoon thuis bestellen vanachter je computer.

Zoals je met elk willekeurig product zou doen, is het aan te raden om de prijzen en ervaringen van gebruikers te vergelijken bij de verschillende online aanbieders.

Ben je al in behandeling voor je pijnklachten, dan is het raadzaam om je behandelaar of fysiotherapeut naar ervaringen te vragen.

Hij of zij kan je tips geven voor de aanschaf van een TENS apparaat dat het beste bij je situatie past en je eventueel begeleiden bij het gebruik. Het is ook altijd aan te raden om bij je zorgverzekeraar te informeren naar de mogelijkheden om het TENS apparaat vergoed te krijgen. Er zijn namelijk zorgverzekeraars die het volledig vergoeden!

Hij of zij kan je tips geven voor de aanschaf van een TENS apparaat dat het beste bij je situatie past en je eventueel begeleiden bij het gebruik. Het is ook altijd aan te raden om bij je zorgverzekeraar te informeren naar de mogelijkheden om het TENS apparaat vergoed te krijgen. Er zijn namelijk zorgverzekeraars die het volledig vergoeden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =